Invigning av pumptrack i Ånnaboda

Denna evenemang är från det förflutna

Senaste tillfället var den 31 augusti 2019 kl 11:00.

Bilder

Lördag den 31 augusti kl. 11.00 inviger vi den nya pumptracken i Ånnaboda.

Under sommaren har en utveckling av cykling skett i Ånnaboda. Örebro kommun har anlagd en ny pumptrack. Pumptracken i Ånnaboda är uppbyggd av packade massor. Det finns flera slingor och hopp som passar både vuxna och barn.

Pumptracken har finansierats av Region Örebro län och Bergslagens cycling för att utveckla cyklingen i Ånnaboda med inriktning till att få fler familjer aktiva. Vi tror det kommer att locka många barnfamiljer. Denna bana kan attrahera olika åldrar, både barn och vuxna. Dessutom finns andra aktiviteter i Ånnaboda att kombinera dagen med; vandra, cykla eller bada. Till Ånnaboda kan man dessutom komma med buss. Har man inte en egen cykel kan man hyra i Ånnaboda.

Lite arbete återstår med pumptracken. Vi ska fylla ut ytorna mellan banan med någon marktäckare som harmoniserar med naturen runt om kring. Dessutom kommer vi ordna en rastplats med bänkbord för att kunna hänga och vila sig vid när man inte cyklar. Lite information om banan ska tas fram och enkla redskap för att kunna sopa undan lösa stenar om det behövs. Utvecklingen av pumptrackområdet fortsätter under hösten.

Invigning av pumptracken kommer att ske lördag den 31 augusti mellan 11.00-12.00. Därefter är det fritt fram att börja cykla i den.

Kontakt

Adress

Kontakta oss om du har frågor om Örebros friluftsliv. Tel: 019-211000

E-postadress

Servicecenter

servicecenter@orebro.se

Örebros Naturkarta

Örebros Naturkarta

Öppna detta i appen