Glotternskogen

I Glotternskogen kan du vandra genom vackra gamla naturskogar eller bada i Glotternsjöarnas klara vatten. Är det kallt kan du värma dig i bastun! Här bjuds du på en blandning av granskogar, hällmarker, tallrismossar och fuktiga svackor. Skogen ger ett vilt intryck med mossiga block och gamla lågor. I reservatet finns nästan två mil vandringsled. Här finns också vindkydd och en kolarkoja. Ett äventyr för många smaker!

Att göra:
 • Naturreservat
Hitta hit:

Åk väg 55 mot Katrineholm från Norrköping. Ta väg skyltad Glotternskogen till höger cirka en mil norr om Norrköping. Efter drygt en kilometer finns en parkering vid en bom, här utgår flera vandringsleder. Du kan också fortsätta att köra ytterligare två kilometer till nästa reservatsparkering där både Östgötaleden och en reservatsled utgår.

Buss 420 och 430 stannar vid hållplats Torshag. Härifrån är det skyltat upp till sjön Glottern. Därifrån går en vacker vandringsled till naturreservatet.

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Kenth Lampa

  Trevlig promenad från Torshag till Karlsdal. Bra med informations tavlor om bl.a. järnväg och dess användning.

  6 månader
 • Nadja Auer

  Jättefint område att bada på under sommar och höst. Fint att gå runt med både hund och ensam. Men något svårframkomligt på sina ställen så man får gå försiktigt, men finns rep att hålla i på stället jag tänker på som mest. Värt ett besök, absolut! ta bussen ifrån stan till torshag och gå därifrån.

  nästan 6 år
 • Kjell Clasborn

  Här finns ett antal geocahing-gömmor som ska hittas vid tillfälle

  mer än 8 år