Bärsjöskogen

I det urskogslika reservatet möts du av kuperad barrskog med mäktiga berg och branter. Här finns jätteblock och döda och omkullfallna granar och en trång dal med mossiga och blockiga sluttningar som löper ner mot sjön. En vandringsled underlättar besöket i den vilda och lite svårframkomliga skogen.

Att göra:
 • Naturreservat
Hitta hit:

Åk till Åby, kör till centrum och kör norrut mot den gamla brandstationen. Följ gamla Stockholmsvägen ca 3 kilometer till bommad avtagsväg mot Mela till vänster. Här finns en informationsskylt om reservatet. Parkera och fortsätt Melavägen till fots. Från parkeringen är det omkring 3 km till reservatet.

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Norrköpings kommun

  Vad gäller kommunens vandringsled till Bärsjöskogens naturreservat kommer röjning och nya ledmarkeringar att göras under sommaren. I Brostugugölens NR har Länsstyrelsen gjort en vandringsslinga som också är orangemarkerad. Så antagligen hamnade du på den. Länsstyrelsen kommer att markera/skylta upp den bättre, så att missförstånd om vilken led man vandrar på ska undvikas i framtiden.

  mer än ett år
 • Pär Hansson

  Jag hittade inte fram till Bärsjön, trots att jag följde skylten från grusvägen och sen markeringarna genom kalhygget och skogen. Jag kom efter ett tag till en rundslinga och trodde att jag var rätt som på kartan, men den gick aldrig ner till vattnet, och när jag jag kom tillbaka till dess början såg jag på telefonen att jag var närmare Brostugugölen än Bärsjön. Och jag såg ingen annan avtagsled någonstans längs vägen. Det blev en fin tur ändå, men det var inte Bärsjön.

  mer än ett år
 • Ingemar Hagelberg

  Lång och svår vandringsled över ett stort kalhygge. Bättre att följa vägen från Falkviken.

  mer än 2 år
 • Klas Johansson

  Ta vägen förbi Fallviken för att nå fram till reservatet istället för att följa leden till höger innan Lomgölen. Då slipper du gå över trista gamla hyggen. Det blir lite längre, men betydligt mer lättgånget.

  mer än 3 år
 • Lennart Källström

  Stämmer inte med avståndet. Tråkiga kalhyggen att gå igenom

  ungefär 4 år
 • Thomas Ivung

  har varit där. gick lite vilse. men vacker natur

  mer än 7 år
 • Kristofer Björkman

  Det här reservatet ser helt fantastiskt ut. Med Bärsjöleden mitt i. Måste dit igen.

  mer än 7 år