Naturreservat

Alterberget

Naturreservat

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Inne i Alterbergets granskog växer också grova aspar och sälgar. Luftfuktigheten är hög, vilket gör att lunglaven trivs. I Alterberget kan du hitta den på granar, vilket är mycket ovanligt. Det finns flera stigar att vandra på i området, som är 0,5 kvadratkilometer stort och har skoterförbud.

Aktiviteter och faciliteter

  • Naturreservat Naturreservat

Fakta

Kommun: Luleå

Bildat år: 2005

Storlek: 0,5 kvadratkilometer

Förvaltare: Länsstyrelsen

Skyddsform: Naturreservat, Natura 2000

Kommunikationer

Alterberget ligger cirka 5 kilometer nordost om byn Måttsund. Från E4:an kan du ta av vid Måttsundsronningen och fortsätta grusvägen förbi ett grustag. Det finns en liten ficka att ställa bilen på. Det går även att svänga in på samma grusväg från Gäddvikshållet, vägen är skyltad "Bergtäkt" och ligger i kurvan på vägen mot E4 från Gäddvikskorsningen. Observera att det kör en del lastbilar på vägen.

Hitta hit

Alterberget ligger cirka 5 kilometer nordost om byn Måttsund. Från E4:an kan du ta av vid Måttsundsronningen och fortsätta grusvägen fram till reservatet. Det finns en liten ficka att ställa bilen på. Det går även att svänga in på samma grusväg från Gäddvikshållet, vägen är skyltad "Bergtäkt" och ligger i kurvan på vägen mot E4 från Gäddvikskorsningen.

Föreskrifter

Alla föreskrifter finns i reservatsbeslutet. Det är tillåtet att:

  • tälta

  • vandra

  • plocka bär och matsvamp

  • fiska och jaga i enlighet med gällande lagar

Det är inte tillåtet att köra snöskoter i reservatet eller att skada växt- och djurliv. Tänk på allemansrätten och var rädd om naturen!

Kontakt

E-postadress

Länsstyrelsen Norrbotten

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare eller till ansvarig förvaltare.

Recensioner