Kommun

Simrishamn

Simrishamn, en charmig kuststad på Österlen i Skåne, är känd för sina pittoreska gator, färgstarka hus och närheten till havet. Beläget vid Östersjön erbjuder staden och dess omgivningar en härlig blandning av vacker natur, kultur och historia.

Ett av de mest kända naturområdena är Stenshuvuds nationalpark, som ligger strax söder om staden. Parken är ett populärt utflyktsmål för både vandrare och fågelskådare. Här finns flera vandringsleder genom bokskogar, ängar och längs kusten, med fantastisk utsikt över havet från Stenshuvuds topp.

Simrishamn är också känt för sin gamla stadskärna med pastellfärgade hus och smala kullerstensgator. Ta en promenad längs huvudgatan och besök de små butikerna, kaféerna och konstgallerierna som gör staden så charmig. Hamnen är också ett trevligt ställe att strosa runt på och se de färgglada fiskebåtarna och ta in doften av havet.

För den som är intresserad av kultur och historia finns Österlens museum, som visar lokalhistoria och konst, samt Sankt Nicolai kyrka, en medeltida kyrka med imponerande arkitektur.

Strax utanför staden ligger Kivik, som är känt för sina äppelodlingar och den årliga Kiviks marknad. I närheten finns också Kiviks Musteri, där du kan smaka på lokalt producerad cider och lära dig mer om äppelodling.

Simrishamn är också en perfekt utgångspunkt för att utforska resten av Österlen, med sina pittoreska byar, stränder och konstgallerier.

Karta

Kategorier

Guider

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen