Rastplats

Rastplats Hedasjön

Rastplats

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

En mysig rastplats vid Hedasjön ett stenkast från riksväg 28/31 och Vildmarksleden. Är man riktigt badsugen så kan man ta sig ett dopp. Vill man dock ha lite högre standard på sin badplats så rekommenderar vi att man åker vidare till Boskvarnasjön eller Änghultasjön.

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring
  • Badplats Badplats
  • Sittbänk Sittbänk
  • Rastplats Rastplats
  • Bänkbord Bänkbord

Fakta

Rastplatsen ligger i Kulla naturreservat som är ett område med urskogsliknande natur. Skogen här är i stort sett nästan helt orörd och har inte brukats med moderna skogsbruksmetoder. Det innebär att träden har låtits bli äldre här vilket kan ses på storleken på träden. I norra delen av reservatet finns det ett flertal grova aspar och resterna av en gärdesgård vilket påminner oss om att området har nyttjats som betesmark för längesedan.

OBS Veden på rastplatsen är privat.

Parkering

Om du kommer med bil kan du parkera med varsamhet längs med vägen. Tänk på att aldrig blockera vägen!

Hitta hit

I höjd med skylten mot Ösjöbol finns det en grusväg som går in på andra sidan vägen. Kör in på den och ta direkt till vänster. Följ vägen i cirka 1 km. Stanna där vägen delar sig. Håll utkik efter orange markeringar och en vägskylt i trä som visar mot Predikstolsvägen och Dalavägen. Ett par meter in på den mindre vägen finns en vägbom. Passera den vägbommen och följ vägen tills du kommer till rastplatsen.

Om du kommer gåendes på Vildmarksleden från Kulla tar du vänster och passerar bommen när du kommer ner från den långa backen.

Om du kommer på Vildmarksleden från Klavreström så svänger du vänster från grusvägen in på den lite mindre grusvägen och sedan direkt in till höger förbi vägbommen.

Kontakt

E-postadress

Kultur- och fritidsavdelningen i Uppvidinge kommun

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner