Vandring

Norra Grytleden

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 5.4 km
  • Svårighetsgrad Blå - medel

Åtgärder

Beskrivning

Denna vandring på drygt 5km tar dig runt Norra Grytsjön. Slingan går på stig i skogen men också på grus- och skogsväg bitvis. Här finns flera platser att stanna för att titta ut på fågellivet i sjön eller bara njuta av tystnaden. Tänk på att respektera naturen, lokalbefolkningen och djurlivet genom att lämna platsen så som du själv vill finna den. Leden håller på att märkas ut i terrängen men du som hittat denna information följer bäst den digitala kartan i Naturkartans app. En sträcka går leden på den ordinarie Grytleden (ännu inte i denna guide) och har blå markeringar i terrängen. Övrig sträcka är i nuläget uppmärkt med lila band.

Den går att ansluta till från flera håll och kommer du med bil rekommenderas att parkera denna i Gäddegölshult, vid Villa Ester eller vid Stensjöäng. Parkerar du vid Stensjöäng kan du följa den ordinarie Grytleden (blå markering i terrängen) till denna slinga.

Norra Grytleden presenteras av Spjutaretorpsbygdens kulturförening. Denna förening innehåller flera kreativa sinnen och ibland bjuder de in till konst- och kulturrunda. De jobbar också för att främja bygdens attraktivitet för både boende och besökare. Bygden är mycket vacker där småskaligt jordbruk varvas med en extremt stenig terräng. Norra sidan av sjön kallas sedan gammalt Guldkusten på skämt - eftersom där är så knepiga odlingsförhållanden. Du kommer själv att förstå varför...

Res hit med kollektivtrafik

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring
  • Rundslinga Rundslinga
  • Kulturstig Kulturstig

Underlag

Varierande underlag med inslag av stig, spång över våtmark, skogs- och grusväg.

Parkering

Parkering är lämplig i Gäddegölshult, vid Villa Ester eller vid Stensjöäng. Se markeringar på kartan. Tänk på att parkera så att andra fordon och arbetsmaskiner kan komma fram, alltså inte framför dörrar och ladugårdsportar.

Kontakt

E-postadress

Älmhults turistinformation

turist@almhult.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen