Badplats

Änghultasjön - Klavreström

Badplats

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Med en makalös utsikt och med fin natur runtomkring ligger Änghultasjöns badplats i utkanten av Klavreström. Läge är perfekt för att ta ett dopp efter promenaden i Änghult Björkhages naturreservat, efter golfrundan eller tennismatchen. Det finns en driftig åretruntbadförening som träffas varje dag klockan 10 och hoppar i vattnet, oavsett och det är soligt och varmt eller om de måste hacka hål för att hitta vatten.

Faciliteter:

Brygga med stege

Enklare toalett

Parkering

Ombytesbås

Sopkärl

Släckningsutrustning

Livboj och livräddningsbåt

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Badplats Badplats

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering

Fakta

Vattenkvalitet

Vill du ha uppgifter om vattenkvalitet och eventuell algblomning i badvattnen på kommunens badplatser, följ länken Vattenkvalitet kommunala badplatser. Sök på Uppvidinge kommun och klicka på badplatsens namn så får du mer information om aktuell badplats.

Vattenkvalitet kommunala badplatser

Tjänligt vatten betyder att halten av bakterierna är låg nog för att inte innebära en hälsorisk.

Tjänligt med anmärkning betyder att halten bakterier i provet är något förhöjt. Att bada i vattnet bedöms fortfarande inte utgöra någon hälsorisk, men kommunen bör följa upp varför halten är förhöjd.

Otjänligt vatten betyder att någon eller båda bakterierna finns i höga halter i badvattnet, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Då finns också en risk att det förekommer andra mikroorganismer i vattnet som man kan bli sjuk av, om man sväljer vattnet.

Parametrar: Intestinala Enterokocker Presumtiva E.coli. Provet tas på 30 centimeters djup där vattendjupet är minst en meter.

Hitta hit

Från Bruksgatan svänger man vänster in till Ängsvägen. Efter 100 meter finns parkering till höger. En stig till höger leder er ner till badplatsen.

Kontakt

E-postadress

Kultur- och fritidsavdelningen i Uppvidinge kommun

kulturochfritid@uppvidinge.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen