Cykling

Färjestaden Runt

Cykling

  • Län: Öland
  • 6695.47 km från dig
0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 6.9 km

Åtgärder

Beskrivning

Det här är en tur som alla kan följa med på. En liten sväng för hela familjen - gammal som ung - där det finns minst tre möjligheter till glass- och fikastopp, vilket innebär både muta och njuta, beroende på ålder.

Den här turen startar i Färjestadens hamn. Här finns ett flertal butiker, restauranger och fik av god kvalité. När man ändå är här kan man också hålla utkik efter kitesurfare som seglar fram över sundet som färgglada utropstecken. Här lägger också cykelfärjan mellan Kalmar och Öland - Dessi till.

Vi börjar trampa norrut med Ölandsbron i fond till vänster om oss. Cyklar ni här om aftonen kan ni räkna med ett skådespel då solen sänker sig i havet. Redan efter en knapp kilometer passeras Paradisverkstaden med fantastisk keramik och café. Turen fortsätter sedan genom lugna villaområden till Ölandschoklads huvudfabrik där det produceras glass och praliner av högsta klass. Snart kommer vi till Grövle och den nya, flowiga teknik- och MTB-banan som byggts. Det här blir lätt barnens favorit. Vi tar oss sedan vidare ner mot havet och rullar igenom Talludden där det finns fina möjligheter till bad, minigolf och glass innan vi är tillbaka vid den gemytliga hamnen igen.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Cykling Cykling
  • Löpning Löpning
  • Promenad Promenad

Fakta

Distans: 6,9 km

Höjdskillnad: 32 m (1/5 i svårighetsgrad)

Underlag: 100% asfalt

Karta: https://ridewithgps.com/routes/36336829

Busshållplatser: Snäckstrand, Ölands Köpstad, Södra Hamnplan, Telegatan, Järnvägsgatan, Äppelvägen, Trastgatan, Sandåsgatan, Möllstorpsgatan https://kalmarlanstrafik.se/

Underlag

100% asfalt

Nedladdningar

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen