Vandring

Pilgrimsled, Västra Sigfridsleden

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 124.8 km

Åtgärder

Beskrivning

Västra Sigfridsleden bjuder på storslagna naturupplevelser. Små byar med röda stugor avlöses av djupa skogar och glittrande sjöar. Långa sträckor följer du små grusvägar, men leden består även av lite tuffare terräng. Missa inte området norr om Svensbygd – 279 meter över havet har du en fantastisk utsikt över sjön Rusken!

Västra Sigfridsleden är den småländska etappen av den berömda Pilgrimsleden som sträcker sig mellan Santiago de Compostela i norra Spanien och Nidaros/Trondheim i Norge. Att vandra hela denna 400 mil långa led är en bragd och erfarenhet för livet, men en eller några dagars vandring genom Småland är en bra början och kan vara en fantastisk upplevelse.

I dagsläget går Västra Sigfridsleden från Ingelstad, genom Växjö, Alvesta och Moheda för att sedan fortsätta norröver och avslutas vid Nydala klosterkyrka i Värnamo kommun. Nydala klosterkyrka grundades 1143 av munkar från Clara Vallis (Den ljusa dalen) i Frankrike som gav Nydala namnet Nova Vallis (Den nya dalen). Besök gärna klosterkyrkan, klosterträdgården och kyrkstallet som erbjuder enklare övernattningsmöjligheter.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring
  • Pilgrimsled Pilgrimsled

Kontakt

Adress

Kontaktcenter Värnamo kommun Kyrktorget 1, 331 83 Värnamo Telefon 0370-37 70 00 www.varnamo.se

E-postadress

Kontaktcenter Värnamo kommun

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Värnamos Naturkarta

Värnamos Naturkarta

Öppna detta i appen