Friluftsområde

Borgen Outdoor

Friluftsområde

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Friluftsanläggningen Borgen Outdoor i Alandsryd bjuder på något för de flesta. Här kan du grilla korv, promenera, springa, cykla, spela discgolf, orientera, åka längdskidor och mycket mer.

Det finns flera motionsspår för promenader och löpning. Elljusspåret är 2,5 km i kuperad terräng som även prepareras för skidåkning när det är möjligt. Det är belyst på morgonen mellan kl. 5.30–9.00, och från skymning till kl. 23.00.

På området finns en korthålsbana med 9 hål för discgolf, ett par grillplatser samt en motionsstation med olika styrkeredskap.

Borgen har flera markerade Enduro- och MTB-leder i varierande terräng. På området finns även en pumptrack. Barn kan med fördel cykla på den 250 meter långa barnbanan som ligger vid Borgenstugan, längst upp i backen. Det finns en 450 meter lång led på gräsytan närmast parkeringen, fylld med roligheter som doserade kurvor, upp- och nedförsbackar. Kul både för stora och små. Vattenkran finns i närheten av parkeringen/stugan, där du kan spola av cykeln eller fylla på vattenflaskan.

Om vi får en vit vinter kan du testa Borgen Outdoors nya naturskidspår som ligger lite norr om Lille Mosse. Även fyra nya dammar har tillkommit, vilka gör platsen ännu vackrare.

Lille Mosse

Lille Mosse är en naturpark som du hittar innanför motionsslingan på 900 meter. På platsen finns fina vindskydd, grillplatser och ett trädäck som inbjuder till aktiviteter och återhämtning, plus mycket annat spännande.

Den starka möbel- och designtradition som finns i kommunen har en självklar plats här. Källemo har donerat sittfåtöljen Aluminium, designad av Mats Theselius. Aluminium är i skala 4:1 och finns i naturparken.

Alandsrydsbacken

Alandsrydsbacken, som är en del av Borgen Outdoor, erbjuder alpin skidåkning med lift i form av knapplift. Här finns ett snösystem som säkrar för bra snöförhållanden samt en pistmaskin för en välpreparerad pist. När det inte ligger snö i backen kan den användas för downhill-cykling, med tillhörande lift för cykeln. Den är öppen vid enstaka tillfällen, så håll utkik på Alandsrydsbackens Facebooksida för att se när den är igång.

Alandsrydsbacken anpassas nu för att kunna erbjuda aktiviteter under alla årstider. Nya leder byggs för mountainbike och Värnamo kommun tillsammans med Finnvedens slalomklubb, bygger även en 8 000 m² stor damm med kabelpark/wakeboard. Läs mer om Alandsrydsbacken i Naturkartan.

Toaletter och övrig service i Borgenstugan

I Borgenstugan finns toaletter, omklädningsrum, dusch och bastu som har öppet följande tider:

Mån-tors kl. 6.00-9.00 och 16.00-22.00

Fre kl. 6.00-9.00 och 16.00-19.00

Lör kl. 9.00-18.00

Sön kl. 9.00-22.00

Några trivselregler

Ridning och mopedåkning är ej tillåten. Medföljande hundar skall vara kopplade. Vid snötillgång och spår var vänlig gå ej i skidspåret. Så ut och njut av Borgen Outdoor!

Aktiviteter och faciliteter

  • Idrottsplats Idrottsplats
  • Naturvärde Naturvärde
  • Friluftsområde Friluftsområde

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Nära toalett Nära toalett
  • Barnvagnstillgängligt Barnvagnstillgängligt

Parkering

Parkering finns intill Borgen Outdoor. Följ skyltar från Gröndalsleden. Ska du till Alandsrydsbacken åker du till Alandsrydsbackens parkering. Se skyltar med skidlift från Gröndalsleden.

Kontakt

Adress

Kontaktcenter Värnamo kommun Kyrktorget 1, 331 83 Värnamo Telefon 0370-37 70 00 www.varnamo.se

E-postadress

Kontaktcenter Värnamo kommun

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Värnamos Naturkarta

Värnamos Naturkarta

Öppna detta i appen