Bruket

Bruket domineras av den 45 meter höga skidbacken. Vintertid drivs skidbacken av Järfälla Alpina Klubb tillsammans med Järfälla kommun. Här kan du bland annat åka slalom, freeride och rails.

På sommaren kan backen användas för intervallträning eller för en utmanande promenad. Belöning väntar på toppen där du kan njuta av den vidsträckta utsikten. Vill du cykla i terräng finns en bikepark med hopp och en mountainbikebana.

Namnet Bruket kommer från det tegelbruk som de dåvarande ägarna till Görvälns slott byggde på 1700-talet. Leran till teglet togs i markerna runt Görväln. I den röda träbyggnaden som kallas Bruket bodde tegelbruksarbetarna. Idag används den gamla arbetarbostaden som fritids- och serveringslokaler. På sommaren håller Café Bruket öppet och du kan både hyra kanot och spela beachvolley här.

Sköna promenadsträckor

Från Bruket går även en barnvagnsvänlig strandpromenad. Om du promenerar norrut kommer du till Görvälns slott och går du söderut kommer du till Görvälnsbadet. Längs vägen finns flera rast- och grillplatser. Strandpromenaden sammanfaller delvis med Upplandsleden.

Faciliteter:
  • Grillplats/Eldplats
  • Järfällas naturpärlor
  • Parkeringsplats
  • Vindskydd
  • Utsiktsplats
Hitta hit:

Till Bruket kan du cykla och på sommaren kan du ta bussen till Görvälns slott. Med bil kör du mot Görvälns slott och parkerar vid stora skidbacken

Kontakta oss

Järfälla kommuns servicecenter

Telefon: 08-580 285 00