Lekplats

Lekplats Laholms stadspark

Lekplats

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Laholms stadspark

Parken har 2 olika lekplatser. Här går även Vilses stig med 8 stationer där man lär sig vad man ska göra om man går vilse.

En av Sveriges vackraste stadsparker

1996 gick sista tåget genom centrala Laholm och tidigt togs beslut om att anlägga en park på den gamla banvallen. 2001 schaktades banvallen ner och 2007 började man på allvar forma parken. Tidigt kopplades landskapsdesignern Peter Gaunitz in och han fick fria händer att skapa en helt ny park från grunden. Tyvärr fick Peter inte uppleva parkens färdigställande, då han gick bort strax innan.

Peter Gaunitz trädgårdsmotto löd ”Vilt är vackert” och Laholms stadspark är inget undantag. Här finns något för alla, stor som liten, allmänt nyfiken eller trädgårdsentusiast. Efter att första spadtaget tagits 2007 tog man en etapp per år, och det tog ungefär 5 år att får den till vad den är idag. Parken är uppdelad i olika avdelningar, exempelvis Vilda skogen, Woodland och Vårbacken. Alla unika med olika teman på växter och planteringar. Dessutom finner man runt om i parken olika träskulpturer gjorda av laholmskonstnären Anders Ölund.

Årets park

Sommaren 2013 anmälde Stefan Persson, parkansvarig i Laholm, Laholms Stadspark i den nyinstiftade tävlingen Park Inspira. Parken utsågs där till Sveriges vackraste nyanlagda park och kunde ståta med att vara det ända till 2015. Intresset för parken har i och med detta ökat och lockar än i dag många turister. Är man intresserad kan man följa med på någon av de öppna guidningarna som anordnas under sommaren och hösten. Större grupper kan boka in enskilda visningar.

Res hit med kollektivtrafik

Adress

  312 30 Laholm

  Sverige

Aktiviteter och faciliteter

 • Lekplats Lekplats
 • Sittbänk Sittbänk
 • Barnäventyr Barnäventyr
 • Bänkbord Bänkbord
 • Toalett Toalett

Tillgänglighet

 • Nära parkering Nära parkering
 • Nära toalett Nära toalett
 • Barnvagnstillgängligt Barnvagnstillgängligt

Kontakt

Adress

0430-15000

E-postadress

Medborgarservice

medborgarservice@laholm.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen