Enklare att hitta i naturen med den uppdaterade guiden "Gästrikland" i Naturkartan

Bilder

Nu lanserar gästrikekommunerna, besöksnäringen och föreningen Naturkraft Gästrikland en gemensam guide för friluftslivsinformation. ”Intresset för friluftsliv har exploderat de senaste åren. Med gemensamma krafter förenklar vi nu möjligheten för alla att hitta sitt nästa friluftsäventyr”, säger projektledaren Kalle Bergdahl.

Genom att ladda ner Naturkartans app eller surfa till naturkartan.se kan invånare och besökare enkelt och kostnadsfritt ta del av en digital tjänst för att hitta leder för vandring, paddling eller cykling.

Förutom olika leder innehåller guiden information om bad- och rastplatser, hamnar längs kusten och naturreservat, men även besöksnäringens anläggningar som exempelvis boendeanläggningar, guideföretag och caféer.

"Gästrikland har många fina möjligheter till olika friluftslivsäventyr och nu finns all information på samma ställe. Användare behöver inte leta i olika kanaler för att hitta det man söker", säger Kalle Bergdahl.

Kvalitetssäkrad information Ett stort arbete har gjorts för att inventera, förbättra och finslipa all kartdata så att all information håller god kvalitet oavsett var i landskapet man befinner sig.

Bidra till att fler ger sig ut i naturen "Vi hoppas och tror att detta kommer bidra till att fler personer hittar ut i naturen. Genom Naturkartans filterfunktion kan man även hitta till platser som är anpassade för rullstol och barnvagn", säger Kalle.

Guiden Gästrikland i Naturkartan ägs och förvaltas av Sandviken, Gävle, Ockelbo och Hofors kommun i samarbete med föreningen Naturkraft och Gästriklands Besöksnäring.

Projektgruppen som arbetat med att ta fram tjänsten Naturkartan. Från vänster: Anna Lundberg, Högbo Bruk Kalle Bergdahl, projektledare, Sandvikens kommun Kent Bogren, föreningen Naturkraft Gästrikland Maria Hammarström, Ockelbo kommun´ Sara Larsson, Hofors kommun Evelina Widerberg, Gävle kommun

Kontakt

Adress

Sandvikens kommun 026-24 00 00 medborgarservice@sandviken.se

Är det något som inte stämmer på denna plats? Skicka ett mail till Medborgarservice och beskriv vad som behöver åtgärdas. Bifoga gärna en bild vid behov.

E-postadress

Medborgarservice

medborgarservice@sandviken.se

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen