Bjursås Prästskog

Välkommen till ett litet naturområde med ovanligt många typer av natur. Ta en promenad längs stigen. Sätt dig vid slogboden eller på en bänk i skogen. Njut av blommor, fågelsång, och bäckens brus.

Naturen du möter är mycket varierad och omväxlande. Den öppna marken i norra delen av området betas för att hållas öppen. Det gynnar många arter som trivs i den här typen av landskap. Skogen domineras av barrskog men det finns också fina lövskogar. I dalens botten slingrar sig Sandbäcken genom täta sumpskogar. Större delen av skogen ska få utvecklas fritt för att bevara och förstärka de naturvärden som finns.

Från parkeringen är det bara ett stenkast ner till ängen där slogboden ligger. Här finns eldstad, ved och torrdass. Från slogboden utgår markerade leder. Området är ganska kuperat, så på flera platser finns bänkar för rast och vila.

Att göra:
  • Naturreservat
Tillgänglighet:
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik
Parkering:

Parkering finns i anslutning till naturreservatet.

Kommunikationer:

Tag buss 242 eller 246 till Bjursås. Kliv av på hållplats Prästslingan.

Hitta hit:

Från riksväg 70, sväng in mot Bjursås centrum. Passera Coop-butiken och kyrkan. Fortsätt ca 400 m, sväng höger vid skylten Bjursås prästskog. Sväng direkt vänster ner till parkeringen.

Vill dit
Var där
Kommentera
  • Kristofer Olsson

    Mycket vacker plats att ta en promenad. Det finns bänkar i området om du vill sätta dig ner. Bra skyltat.

    8 månader