Naturreservat

Bjursås Prästskog

Naturreservat

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Välkommen till ett litet naturområde med ovanligt många typer av natur. Ta en promenad längs stigen. Sätt dig vid slogboden eller på en bänk i skogen. Njut av blommor, fågelsång, och bäckens brus.

Naturen du möter är mycket varierad och omväxlande. Den öppna marken i norra delen av området betas för att hållas öppen. Det gynnar många arter som trivs i den här typen av landskap. Skogen domineras av barrskog men det finns också fina lövskogar. I dalens botten slingrar sig Sandbäcken genom täta sumpskogar. Större delen av skogen ska få utvecklas fritt för att bevara och förstärka de naturvärden som finns.

Från parkeringen är det bara ett stenkast ner till ängen där slogboden ligger. Här finns eldstad, ved och torrdass. Från slogboden utgår markerade leder. Området är ganska kuperat, så på flera platser finns bänkar för rast och vila.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Naturreservat Naturreservat

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik Nära kollektivtrafik

Parkering

Parkering finns i anslutning till naturreservatet.

Kommunikationer

Tag buss 242 eller 246 till Bjursås. Kliv av på hållplats Prästslingan.

Hitta hit

Från riksväg 70, sväng in mot Bjursås centrum. Passera Coop-butiken och kyrkan. Fortsätt ca 400 m, sväng höger vid skylten Bjursås prästskog. Sväng direkt vänster ner till parkeringen.

Nedladdningar

Kontakt

E-postadress

Kontaktcenter Falu kommun

kontaktcenter@falun.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen