Nytt vindskydd i Östafors

Bilder

  • Vindskyddet i Östafors ligger vackert längs Holjeån
    Vindskyddet i Östafors ligger vackert längs Holjeån
  • Vindskyddet omfamnas av marken runtomkring tack vare det gräsklädda taket som smälter in i ängslandskapet.
    Vindskyddet omfamnas av marken runtomkring tack vare det gräsklädda taket som smälter in i ängslandskapet.

Lagom till sensommarvandringarna i september invigs det nya vindskyddet i Östafors som byggts av studenter från arkitekturfestivalen ARKNAT som nu flyttat till Skåne.

Femton studenter från hela Norden har tillsammans byggt tre olika vindskydd i Bromölla, Östra Göinge och Kristianstads kommuner. Eftersom Blekingeleden och Skåneleden går parallellt mellan Sölvesborg och Olofström innebär det att Blekingeleden fått ett helt nytt vindskydd längs Holjeån i Östafors.

– Arkitektritade vindskydd är ett fantastiskt sätt att få fler människor att komma ut och upptäcka Blekingeledens vackra natur, säger Niklas Kämpargård, ledutvecklare på Region Blekinge.

Vandra till Östafors

Från Grundsjön på Ryssbergets höjder är det exakt 15,8 km till Östafors och från Halens Camping i Olofström 15,5 km. Ta gärna tåget till Sölvesborg och fortsätt längs Blekingeleden från stadens hjärta hela vägen till Olofström (45 km). Missa inte en övernattning i Östafors. Från centrala Olofström kan du sedan ta bussen tillbaka till utgångspunkten.

Kontakt

Adress

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

E-postadress

Team ARK56

team@ark56.se

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen