Vandring

04 Halens camping - Tulseboda Brunnspark | Blekingeleden

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 20.5 km
  • Svårighetsgrad Blå - medel

Åtgärder

Beskrivning

Blekingeleden mellan Olofström (Halens Camping) och Kyrkhult (Tulseboda Brunnspark) sträcker sig rakt genom Olofströms kommun, från de natursköna vattnen i söder till Slagesnässjön i norr och brunnsparken i Kyrkhult vid sidan om Södersjön. Missa inte en promenad i Kyrkhult för att ta del av den gamla brunnskulturen med praktfulla trävillor och naturromantik.

Myllevik är ett nybyggt vindskydd bara 2,9 km från Halens Camping längs den östra sidan av sjön. Det är en fin rastplats för det tidiga förmiddagskaffet eller ett bra alternativ för dig som vill bo gratis längs leden.

Slagesnässjön är en del av Skräbeåns huvudavrinningsområde, som avvattnar Skånes största sjö Ivösjön. Skräbeån är bara 5 km lång men har ett enormt avrinningsområde som täcker nästan 1000 kvadratkilometer. Vid den södra delen av Slagesnässjön finns vindskydd, toalett och eldstad.

Tulseboda Brunnspark är ett center för aktiviteter i Kyrkhult omgivet av vackra bokskogar och nordblekingsk natur och kultur. När Tulseboda Brunn var som störst, i början av 1900-talet, hade man omkring 700 inskrivna brunnsgäster om året. Av brunnsbyggnaderna återstår idag Turisthotellet och Läkarvillan.

Blekingeleden är en 27 mil lång vandringsled från Sölvesborg i väster till Bröms i nordost. Du vandrar på ett varierat underlag längs stigar och grusvägar genom ett mosaiklandskap av skog, betesmarker, sjöar och små åkrar. Det finns tillgång till vatten och toaletter på de flesta etapper längs leden. Blekingeleden markeras med orange färg på stolpar och skyltar. Leden är beskriven från väst till öst – men du vandrar så klart vilket håll du vill.

Allemansrätten ger dig som besökare möjlighet att vistas fritt i den svenska naturen. www.allemansratten.se

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Kontakt

Adress

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

E-postadress

Team ARK56

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner