Bilder

Dagstur för familjen och livsnjutaren i östra skärgården | Karlskrona - Stenshamn & Utlängan

En kort tur, men som tar dig långt ut i skärgården. Nästan så långt ut du kan komma i den östra delen av Blekinge Arkipelag ligger de genuint orörda öarna Stensham och Utlängan.

När du kliver av skärgårdsbåten är du på den lilla ön Stenshamn som bara sticker upp 2 meter över ytan. När vattnet står som högst försvinner halva ön under vatten.

Stenshamn och Utlängan är förbundna av en vägbank som byggts av försvaret. Idag gör den att du lätt kan utforska de bägge öarna. Utlängan är "bondeön" bland öarna i skärgården här, på de flesta andra här har man levt av fisket men på Utlängan odlade man. Möt ett rikt fågelliv, skåda säl och bada. Du hinner utforska bägge öarna till fots, men du kan också hyra en cykel i Pelles Sjöbod i gästhamnen (vid högsäsong kan det vara bra att boka). Där finns det även god fika eller lunch under sommartiden, öppettider är kopplade till när skärgårdsbåten anländer på ön.

Från fyrplatsen ser du vid klart väder till Utklippan, den sydostligaste delen Sverige. Kanske förlänger du vistelsen med en tältnatt?

Du tar dig till Stenshamn med skärgårdstrafiken från Fisktorget eller Yttre Park.

Tidtabell för skärgårdstrafiken hittar du på Skärgårdstrafik - Blekingetrafiken

Kontakt

Adress

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

E-postadress

Team ARK56

team@ark56.se

ARK56

ARK56

Öppna detta i appen