Bilder

3 dagar | Matvik - Tärnö - Tjärö - Järnavik - Matvik | Paddling/vandring

En tur som under tre dagar låter dig uppleva en del av Blekinge Arkipelags västra del och två av Blekinges vackraste och mest speciella öar. Till fots och i kajak upplever du skärgårdslandskapet som formats av människa, djur och natur i tusentals år.


Dag 1 | Matvik - Tärnö - Eriksberg/Tjärö

Ca 8 + 14 km paddling i delvis öppet vatten & ca 5 km vandring.

Starta i Matvik och paddla Tärnörundan söderut genom skärgården till Tärnö.
På Tärnö följer du någon av öns vandringsrundor, bland annat förbi Sveriges äldsta träfyr som ännu är i drift och över Drakaberget med utsikt över stora delar av Blekingekusten. Ta med lunch eller ät något på ön.

Paddla sedan vidare – Tärnörundan östra halvan och anslut sedan till Kajakled Matvik - Järnavik – och stanna för att äta och bo på Eriksberg vilt och naturpark eller Tjärö, det senare erbjuder både camping och vandrarhem.

Image of Tärnö fyr


Dag 2 | Eriksberg/Tjärö - Järnavik

Ca 4 km vandring och 3,5 km paddling.

Vakna på vackra Tjärö, eller paddla dit om du stannat på Eriksberg, och utforska ön. Här finns en vandringsrunda på ca 4 km och flera grillplatser med havsutsikt.

Fortsätt sedan paddla Kajakled Matvik - Järnavik österut till Järnavik, som är ett av naven i ARK56.
Här finns flera fina vandringsrundor och du bor bra på Pensionat Järnavik. Vill du vila från paddlingen går det det skärgårdsbåt mellan Tjärö och Järnavik.

bild av båt


Dag 3 | Järnavik - Matvik

Ca 14 km paddling

Vänd på turen och följ Kajakled Matvik - Järnavik västerut tillbaka till Matvik. Längs vägen finns fina rastplatser för medtagen lunch.

Image of YaktocatVill du hellre boka färdigpaketerad upplevelse av ARK56? Läs mer här!

Kontakt

Adress

Blekinge Arkipelag
Kurpromenaden 4
372 36 Ronneby

E-postadress

Team ARK56

[email protected]