Bilder

3 dagar | Matvik - Tärnö - Tjärö - Järnavik - Matvik | Paddling/vandring

En tur som under tre dagar låter dig uppleva en del av Blekinge Arkipelags västra del och två av Blekinges vackraste och mest speciella öar. Till fots och i kajak upplever du skärgårdslandskapet som formats av människa, djur och natur i tusentals år.

Dag 1 | Matvik - Tärnö - Eriksberg/Tjärö

Ca 8 + 14 km paddling i delvis öppet vatten & ca 5 km vandring.

Starta i Matvik och paddla Tärnörundan söderut genom skärgården till Tärnö. På Tärnö följer du någon av öns vandringsrundor, bland annat förbi Sveriges äldsta träfyr som ännu är i drift och över Drakaberget med utsikt över stora delar av Blekingekusten. Ta med lunch eller ät något på ön.

Paddla sedan vidare – Tärnörundan östra halvan och anslut sedan till Kajakled Matvik - Järnavik – och stanna för att äta och bo på Eriksberg vilt och naturpark eller Tjärö, det senare erbjuder både camping och vandrarhem.

Dag 2 | Eriksberg/Tjärö - Järnavik

Ca 4 km vandring och 3,5 km paddling.

Vakna på vackra Tjärö, eller paddla dit om du stannat på Eriksberg, och utforska ön. Här finns en vandringsrunda på ca 4 km och flera grillplatser med havsutsikt.

Fortsätt sedan paddla Kajakled Matvik - Järnavik österut till Järnavik, som är ett av naven i ARK56. Här finns flera fina vandringsrundor och du bor bra på Pensionat Järnavik. Vill du vila från paddlingen går det det skärgårdsbåt mellan Tjärö och Järnavik.

Dag 3 | Järnavik - Matvik

Ca 14 km paddling

Vänd på turen och följ Kajakled Matvik - Järnavik västerut tillbaka till Matvik. Längs vägen finns fina rastplatser för medtagen lunch.

Vill du hellre boka färdigpaketerad upplevelse av ARK56? Läs mer här!

Kontakt

Adress

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

E-postadress

Team ARK56

team@ark56.se

ARK56

ARK56

Öppna detta i appen