Upplev platsen där du står som en fågel - 31 nya drönarfilmer längs Blekinges kust i ARK56 appen

Bilder

Blekinge från ovan

Har du någonsin drömt om att uppleva Blekinges kust såsom kanske en havsörn skulle se den?

Drönarfilmserien "Blekinge från ovan" lyfter fram 31 platser i Biosfärområde Blekinge Arkipelag och dess natur, kultur och historia från ett drönarperspektiv. Genom dessa filmer går det att uppleva ett antal kända och okända områden längs Blekinges kust, på det sätt som kanske en havsörn ser kusten. Och det bästa är att du kan ser de direkt i ARK56 app - öppna filmen som handlar om platsen där du står och börja flyga...

Torkö Stenbrott
Torkö Stenbrott

Spännande historia som formade vårt landskap

Knubbsälarna vid Olsäng tittar vi till, den fantastiska övärlden i Listerby skärgård får ett besök. Vidare kan vi få en känsla för hur den stora, numera utdikade sjön Vesan vid Sölvesborg såg ut. Lågflygning längs Hjortahammars stora gravfält är en spännande upplevelse. Eriksbergs stora safaripark får vi en överblick över, liksom den flacka skärgården vid Kristianopel. Här syns tydligt från luften den ”undervattensväg” som fortfarande används när man driver ut boskapen ut på bete från fastlandet till betesöarna. Vi kan också ana den medeltida staden Avaskärs utbredning. Med mera, med mera!

Titta i kartan här för att se vilka platser är med.

Listerby skärgård
Listerby skärgård

Titta på filmerna hemifrån eller direkt på plats

De här filmerna kan användas på flera olika sätt, t ex för att hemma i stugvärmen uppleva och låta sig inspireras till färder inom Biosfärområdet. Men också under en vandring eller en kajakpaddling kan man direkt via ARK56-appen få en vidare överblick över det område man befinner sig i.

Filmerna är kommenterade på svenska men det finns också möjlighet att lägga till svenska och engelska undertexter i menyn.

Föreningen Blekinge Arkipelag har tagit fram drönarfilmserien för att höja kunskap om natur- och kulturmiljöernas samband i Biosfärområde. Filmerna är finansierade av Länsstyrelsen Blekinge.

Alla filmer "Blekinge från ovan" hittar du här på youtoube.

Elleholm
Elleholm

Kategorier

  • Kulturmiljö Kulturmiljö
  • Naturvärde Naturvärde

Kontakt

Adress

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

E-postadress

Team ARK56

team@ark56.se

ARK56

ARK56

Öppna detta i appen