Kąpielisko

Spegeldammen i Näsåker

Kąpielisko

0 z 5 gwiazdek — (zobacz recenzje)

Akcje

Opis

Ett par mil nordväst om Näsåker, alldeles i närheten av Sörmoflo, finns en fördämning av Fjällsjöalven som skapar en rogivande spegeldamm. Precis intill själva dammen finns en liten yta att parkera på plus en gräsyta med ett picknickbord och en grillplats. Härifrån kan man dels gå ut på själva dammen och titta plus att man kan gå vidare ut på klipporna till forsen nedanför.

Nedanför damman löper Kilforsfallet längs klipporna. Forsen mynnar ut i en stor lagun omgiven av branta klippor och mäktig skog. Man kan antingen ta sig ner längs forsen via klipporna eller längs stigar i skogen intill. Om man klättrar runt på klipporna så kan man hitta jättegrytor i olika storlekar, alltså gropar och fördjupningar i berget som har skapats av roterande grus och stenar i forsen. Det finns både små och stora grytor i området, vilka som är tillgängliga beror på vattenflödet.

Sommartid är det fullt möjligt men att bada på några ställen längs forsen och det påstås att det ska finnas en liten grotta bakom ett av vattenfallen. Vattnet kan dock vara strömt och klipporna är hala så det är inte helt riskfritt att ta ett dopp.

Get here by public transport

Działania i udogodnienia

  • Kąpielisko Kąpielisko

Kontakt

Adres e-mail

Majed Safaee

majed.safaee@solleftea.se

Pytania i Odpowiedzi

Zadaj pytanie innym użytkownikom Naturkartan.

Recenzja

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji