Wędrówki piesze

Lappudden - Ullånger, Höga Kusten-leden etapp 5

Wędrówki piesze

0 z 5 gwiazdek — (zobacz recenzje)

Szczegóły dotyczące szlaku

  • Długość 15.0 km
  • Trudność Czerwony - wymagający

Akcje

Opis

Här möts du av en härlig blandning av konst, kultur och service i hjärtat av Höga Kusten.

Nordingrå kallas ibland ”hjärtat av Höga Kusten”. Med sina 52 byar, det omväxlande landskapet och närheten till havet visar bygden upp Höga Kusten i ett koncentrat. Här finns ett brett utbud av service.

Via en kort avstickare från leden hittar du Kiörningsberget, med en underbar utsikt över Körnings by och Vågsfjärden. Bänkar och eldplats finns.

En annan avstickare på denna plats är in till centrala Nordingrå. Här finns bra service i form av matbutik, bussförbindelser och ett flertal aktiviteter. Missa inte heller att besöka den gamla kyrkoruinen och de välbevarade kyrkstallarna vid stranden av Vågsfjärden.

På toppen av Ringråberget ligger ett speciellt stenröse. Här löper sex bygränser samman i en punkt och markerar samtidigt gränsen mellan socknarna Nordingrå och Ullånger.

Etappmålet Ullånger har ett brett utbud av service. Här finns matbutik, café, specialistbutiker och konsthantverk. Ullånger är dessutom en knutpunkt för busstrafik och här finns en gratis pendlarparkering. Här finns även Ullångers Hotell & Restaurang samt Cesars Pizzeria & Restaurang, som båda erbjuder både mat och rum. Från Ullånger finns under sommarsäsongen även båtförbindelse till bland annat Ulvön med Höga Kusten-båtarna.

Działania i udogodnienia

  • Wędrówki piesze Wędrówki piesze

Parking

Parkeringsmöjligheter finns vid Lappuddens friluftscenter.

Komunikacja

Hållplats Nordingrå Vallen (KRF). Busstidtabeller hittar du på www.dintur.se

Wskazówki dojazdu

Etappstarten är vid Lappuddens friluftscenter. Startpunkt: 62.931267, 18.256249.

Pliki

Pytania i Odpowiedzi

Zadaj pytanie innym użytkownikom Naturkartan.

Opinie

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji