Wędrówki piesze

Norra Gunnarskogsleden

Wędrówki piesze

0 z 5 gwiazdek — (zobacz recenzje)

Szczegóły dotyczące szlaku

 • Długość 41.0 km
 • Trudność Niebieski - średni

Akcje

Opis

Norra Gunnarskogsleden är en kombinerad vandrings- och cykelled, tydligt märkt enligt Hiking Värmlands och Biking Värmlands kvalitetsstandard.

Leden graderas som medelsvår för både vandrare och cyklist. Se detaljer nedan. Observera att färgbeteckningarna för svårighetsgrad har olika innebörd för vandring och cykling.

Vandring

En orangemärkt vandringsled som utgår från Larstomta i Gunnarskog och hela turen tillbaka till startpunkten är 41 km lång. Längs leden finns ett utsiktstorn, vindskydd för övernattning, ödegårdar och Lafallhöjden, ett högt beläget finntorp med rik flora och slåtterängar. Från Mörttjärn är det 2 km till kolarkojor (längs Södra Gunnarskogsleden), vilka man kan hyra för övernattning.

Leden graderas som medelsvår, eller blå enligt Hiking Värmlands standard, vilket innebär att leden är medelsvår: "Bra framkomlighet. Hela eller delar av turen går på naturstig. Nivåskillnader som är utan problem för en person med normal kondition."

Cykling

Leden utgår från Larstomta i Gunnarskog och hela turen tillbaka till startpunkten är 41 km lång. Längs leden finns ett utsiktstorn, vindskydd för övernattning, ödegårdar och Lafallhöjden, ett högt beläget finntorp med rik flora och slåtterängar. Från Mörttjärn 2 km till kolarkojor, vilka man kan hyra för övernattning. Leden är en kombinationsled, så det går lika bra att vandra som att cykla.

Leden graderas som medelsvår, eller röd enligt Biking Värmlands standard, vilket innebär: "Innehåller stora inslag av tekniska partier, kan ha mycket rötter och sten, har brantare backar än blå led."

Adres

  Arvika Turistbyrå, Storgatan 22

  671 31 Arvika

  Sverige

Kontakty

Działania i udogodnienia

 • Jazda na rowerze Jazda na rowerze
 • Wędrówki piesze Wędrówki piesze
 • Mountainbike Mountainbike

Komunikacja

Sök bussförbindelser via länken nedan. Hållplatsen närmast Larstomta där leden börjar är "Gunnarskog Järvenskolan", "Gunnebo" eller "Kyrkan".

Värmlandstrafik - Värmlandstrafik (varmlandstrafik.se)

Regulamin

Iaktta särskild försiktighet vid naturreservatet Lafallhöjden och följ instruktionerna på skyltningen.

Den som cyklar måste t ex leda cykeln några tiotal meter genom särskilt känsliga passager, pga fridlysta växter.

Kontakt

Adres e-mail

Maila Länsstyrelsen Värmland

naturvard.varmland@lansstyrelsen.se

Pytania i Odpowiedzi

Zadaj pytanie innym użytkownikom Naturkartan.

Opinie

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji