Teren rekreacyjny

Äs puss

Teren rekreacyjny

0 z 5 gwiazdek — (zobacz recenzje)

Akcje

Opis

Slingan kring Äs puss har något att erbjuda de flesta. Här finns möjlighet att vara aktiv, att vandra och att upptäcka den spännande och omväxlande naturen. Men du kan också välja att bara vila och må bra vid någon av de fina rastplatserna utmed slingan.

Äsåsen är den högsta höjden i Härnevi och människor har utnyttjat åsen under lång tid tillbaka. Uppe på krönet följer slingan en ålderdomlig stig där människor sannolikt tagit sig fram sedan brons- och järnåldern. På åsryggen finns flera spännande fornlämningar från denna tid. De ligger i halvöppna och lättvandrade betesmarker. Du passerar flera fina utsiktsplatser med vidsträckt utsikt över landskapet. På två av dem finns bord och bänkar. Stigen går vidare genom gammal åsbarrskog och passerar även den lilla åsgropssjön Äs puss. Här finns en fin rastplats vid stranden med en grill. Doppa tån i pussen om du vågar – här finns riktiga blodiglar!

Den lokala hembygdsföreningen är mycket aktiv och har i ett leaderprojekt tillsammans med Upplandsstiftelsen ställt i ordning stigen och de fina rastplatserna. Många närboende har varit delaktiga i det arbetet. Man har också restaurerat den lilla sjön genom att ta bort vass, för att återskapa och bevara de öppna vattenytorna.

Upplandsledens slinga 24:1 går också igenom området. Den är 2,4 km lång och leder dig på vandring upp på Äsåsen.

Get here by public transport

Działania i udogodnienia

  • Teren rekreacyjny Teren rekreacyjny

Dostępność

  • Blisko parkingu Blisko parkingu

Wskazówki dojazdu

Med bil: Från Enköping, kör väg 70 mot Sala. Bara ett par hundra meter norr om E18 svänger du höger mot Torstuna.

Fortsätt knappt 7 km mot och sväng sedan vänster mot Lådö. Parkeringen ligger på vänster sida efter 300 m.

Kontakt

Adres e-mail

Upplandsstiftelsen

info@upplandsstiftelsen.se

Pytania i Odpowiedzi

Zadaj pytanie innym użytkownikom Naturkartan.

Recenzja

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji