Teren rekreacyjny

Södergarn-Fågelöudde friluftsområde

Teren rekreacyjny

0 z 5 gwiazdek — (zobacz recenzje)

Akcje

Opis

Stora myrstackar, badplatser och ovanliga svampar. Norr om Elfviksvägen ligger Södergarn och Fågelöudde. I Södergarn har berggrunden inslag av en ovanlig bergart, grönsten. Det gör att flera ovanliga växter trivs här.

Området är genomkorsat av spår, leder och ridstigar. I norr finns två badplatser vid Askrikefjärden. Den större, Fågelöudde, med brygga, hopptorn, utegym och sommarkiosk. Den mindre, Södergarnsbadet, med brygga.

Delar av skogarna är vildvuxna men här finns också gallrade, öppna strövskogar och det går att hitta riktigt stora och fina ekar. Många stigar ligger nära vatten och är lätta att gå, om än kuperade. Utmärkande för området är också många stora myrstackar. Här växer mycket blåbär och svamp.

Nära Södergarns kursgård finns ett fint vindskydd med grillplats. Strax intill ligger en björkäng, Södergarnsängen, som sköts på traditionellt sätt med fagning på våren och slåtter med lie. I närheten ligger ytterligare en äng där det växer ekar.

Działania i udogodnienia

  • Teren rekreacyjny Teren rekreacyjny

Dostępność

  • Blisko parkingu Blisko parkingu
  • Blisko transportu publicznego Blisko transportu publicznego

Parking

Parkeringsplatser längs Elfviksvägen vid infarten till Södergarnsvägen, infart Furutorpsvägen och vid Elfviks gård. Stor parkeringsplats vid Fågelöuddes badplats. Juni-augusti är det tillåtet att parkera vid Handelsbankens anläggning vid Södergarn.

Komunikacja

God cykelväg från Ropsten mot Elfvik. Buss 204 från Ropsten mot Elfvik, flera hållplatser längs med Elfviksvägen.

Wskazówki dojazdu

Friluftsområdet ligger på Lidingös nordöstra, norr om Elfviksvägen.

Kontakt

Adres

Kontakta oss för frågor om Lidingös natur.

Adres e-mail

Jerker Idestam-Almquist

[email protected]

Pytania i Odpowiedzi

Zadaj pytanie innym użytkownikom Naturkartan.

Opinie