Wędrówki piesze

Bjäretslingan, vandring, Höör

Wędrówki piesze

0 z 5 gwiazdek — (zobacz recenzje)

Szczegóły dotyczące szlaku

  • Długość 3.3 km

Akcje

Opis

Bjäretslingan är 3.3 kilometer lång och markeras med vit färg.

Bjäretslingan går genom ett fantastiskt naturområde med orörd, spännande skog och rasbranter. Inne i skogen blandas fåglarnas underbara kvitter med bäckens rofyllda porlande. På slingans högsta punkt passerar man över Ulfsbjär och förbi gården Bjäret.

Ulfsbjär är resterna av en vulkan som var aktiv på dinosauriernas tid. Växtligheten på Ulfsbjär är speciell. Här trivs blåsippa och myskmadra och andraovanliga arter som gillar basisk jord.

Om du vill gå Bjäretslingan, finns en parkeringsplats vid Sjöhuset. Körlängs med vägen som går parallellt med Dagstorpssjöns södra sida. Här finns både toalett, sittgrupp, grill och informationstavla.

Get here by public transport

Działania i udogodnienia

  • Wędrówki piesze Wędrówki piesze

Fakty

Naturreservatet Bjäret ingår i Stiftelsen Skånska Landskapsströvområde Frostavallen. Stora delar av naturreservatet ligger på en basaltkupp, Ulfsbjär. Det är resterna av en vulkan som var aktiv för 80-170 miljoner år sedan.

Skåneleden går genom reservatet liksom den 16 kilometer långaPilgrimsleden. Det finns även ett stort antal rundslingor i strövområdet. I reservatet hittar du Bjäretslingan (vit) som är 3,3 kilometer. Den passerar höjden Ulfsbjär.

Rundslingor som passerar reservatet är

-Långstorpsslingan 9,9 kilometer (grön)
https://www.hoor.se/uppleva-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/friluftsliv-och-motion/motionsslingor-och-naturomraden/frostavallens-strovomrade/

-Dagstorpsslingan 9,3 kilometer (blå).

Wskazówki dojazdu

Start vid parkeringen vid Sjöhuset.

Om du vill gå Bjäretslingan, finns en parkeringsplats vid Sjöhuset. Kör längs med vägen som går parallellt med Dagstorpssjöns södra sida.

Kontakt

Adres e-mail

Destination Rönne å och Ringsjön

naturturism@engelholm.se

Pytania i Odpowiedzi

Zadaj pytanie innym użytkownikom Naturkartan.

Recenzja

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji