Cenna przyroda

Biosfärområde Voxnadalen

Cenna przyroda

0 z 5 gwiazdek — (zobacz recenzje)

Akcje

Opis

Ett biosfärområde utnämns av FN-organet Unesco och är ett geografiskt område kännetecknat av höga biologiska och kulturhistoriska landskapsvärden, samtidigt som där finns människor som bor, lever och verkar. Det är därför inte ett område som skall skyddas från mänsklig aktivitet. Istället har biosfärområdet fått i uppgift av Unesco att utforska idéer om hur vi både kan bruka och bevara naturens ekosystemtjänster i en hållbar relation mellan människa och natur. I hela världen finns idag över 700 biosfärområden och Voxnadalen är ett av totalt sju som ligger i Sverige.

Biosfärområde Voxnadalen omfattar till stor del Voxnans avrinningsområde och inkluderar delar av Ovanåkers kommun, Ljusdals kommun, Bollnäs kommun och Rättviks kommun. Edsbyn och Alfta är biosfärområdets två befolkningstätaste orter.

Biosfärområde Voxnadalen har tre fokusområden:

Skogen som hållbar resurs Levande vatten Ett öppet och levande landskap

Besök biosfärområdets hemsida www.voxnadalen.org för att läsa mer om oss! Eller följ oss på Facebook för att ta del av aktuella händelser och aktiviteter.

Get here by public transport

Działania i udogodnienia

  • Cenna przyroda Cenna przyroda

Kontakt

Adres

Naturkartan Voxnadalen är en karta som är tänkt att samla allt för den som vill utforska Voxnadalen på egen hand. Vandringsleder, badplatser, höga naturvärden, utsikter, häftiga platser. Här samlar vi både kommunala anläggningar, ideella föreningars anläggningar (bidra gärna om ni saknas) och platser som finns på privat mark som kan vara intressanta för besökare i vårt biosfärområde. Ambitionen är att vi tillsammans bygger och bidrar till den bästa besöksguiden i Hälsingland.

Adres e-mail

Biosfärområde Voxnadalen

naturkartan@voxnadalen.org

Pytania i Odpowiedzi

Zadaj pytanie innym użytkownikom Naturkartan.

Recenzja

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji