Smultronställen Voxnadalen

Frostkilen

Smultronställen Voxnadalen

0 z 5 gwiazdek — (zobacz recenzje)

Akcje

Opis

Frostkilen - Voxnans riviera! Här finns en bred fin sandstrand och soligt läge. Vattnet kan, namnet till trots, bli rätt varmt en fin sommar. Här stannar ofta kanotister och rastar, och väljer man att starta sin tur här få stöter man inte på några forsar innan man når Voxnabruks Kanot och camping.

Działania i udogodnienia

  • Wiosłowanie Wiosłowanie
  • Kąpielisko Kąpielisko
  • Smultronställen Voxnadalen Smultronställen Voxnadalen

Fakty

Frostkilen är en så kallad nipa, där ån har eroderat sig ned i marken så att höga sandbankar uppstår. Frostkilens yttre kant är en så kallad nipa, medan den inre kanten har blivit en fin sandstrand när vattnet fört med sig sand uppströms ifrån.

Parking

Du kan parkera ca 400m från badplatsen, sen följer du en stig/traktorväg sista biten.

Wskazówki dojazdu

Från Edsbyn tar du väg 301 mot Furudal, efter ca 15 km svänger du höger på väg 296 mot Voxnabruk/Los.

Åk på väg 296 i ca 4 km, sväng sedan av mot Voxnabruk.

När du passerat kyrkan åker du höger över bron, håll sedan vänster förbi Herrgården. Sedan fortsätter du rakt fram på denna väg i ca 8-10 km tills du ser en skylt åt höger. Observera att skylten är mycket liten.

Följer du istället väg 296 förbi Voxnabruk så får du finare väg, men måste passera Voxnan för att komma till den fina stranden. Även här sitter en skylt.

Kontakt

Adres

Naturkartan Voxnadalen är en karta som är tänkt att samla allt för den som vill utforska Voxnadalen på egen hand. Vandringsleder, badplatser, höga naturvärden, utsikter, häftiga platser. Här samlar vi både kommunala anläggningar, ideella föreningars anläggningar (bidra gärna om ni saknas) och platser som finns på privat mark som kan vara intressanta för besökare i vårt biosfärområde. Ambitionen är att vi tillsammans bygger och bidrar till den bästa besöksguiden i Hälsingland.

Adres e-mail

Biosfärområde Voxnadalen

[email protected]

Pytania i Odpowiedzi

Zadaj pytanie innym użytkownikom Naturkartan.

Opinie