Gemeente

Orust

Orust, en av Sveriges största öar, ligger på västkusten i Bohuslän och är känd för sin fantastiska natur, pittoreska fiskelägen och ett rikt kulturarv. Öns vackra kustlinje och skärgårdslandskap lockar besökare året runt.

En av de mest framstående sevärdheterna är Malö strömmar, en naturskön kanal som skiljer Orust från grannön Malö. Här kan besökare njuta av båtturer genom den smala kanalen, som kantas av klippor och grönska.

Gullholmen och Käringön, två av Orusts mest kända fiskelägen, är perfekta utflyktsmål för den som vill uppleva den genuina bohuslänska skärgårdsmiljön. Gullholmen är känt för sina vackra trähus och lugna atmosfär, medan Käringön erbjuder charmiga kaféer, restauranger och fantastisk utsikt över havet.

Orust är också känt för sin båtbyggartradition. På Malö båtvarv kan besökare lära sig mer om denna stolta hantverkstradition, som fortfarande lever kvar på ön.

För den som gillar friluftsliv finns det flera vandringsleder och cykelvägar som tar dig genom skogar, över ängar och längs den vackra kusten. Naturreservat som Härmanö och Morlanda skog ger dig en chans att njuta av orörd natur och ett rikt djurliv.

I närheten finns också kulturhistoriska sevärdheter, som Morlanda kyrka, en av Bohusläns äldsta stenkyrkor.

Orust erbjuder en perfekt blandning av vacker natur, kultur och maritim tradition för alla som vill uppleva den svenska västkustens bästa sidor.

  • Afbeelding

Kaart

Categorieën

Gidsen

Naturkartan

Naturkartan

Open dit in de app