Fotos

4 dagar | Ronneby - Järnavik - Tjärö - Ronneby

En 4-dagarstur genom bokskog och skärgård och via några av Blekinge Arkipelags riktiga pärlor, både när det gäller natur och kultur. Du tar dig fram till fots och med kajak, och får också en stunds vila med utsikt på skärgårdsbåt. Börjar och slutar intill Ronneby resecentrum, där du kan parkera, kliva av bussen eller tåget och snöra kängorna och börja ditt äventyr i Blekinge Arkipelag!

Dag 1 | Ronneby - Järnavik

Vandring ca 22 km / 5-7 h

En dags fin vandring längs en etapp av Blekingeleden som börjar i kulturreservatet Ronneby Brunnspark. På vägen passerar du småbyarna Väby och Hakarp, Anneberg och Mörtströmmen i Bräkneån. Leden följer en gammal körväg genom Blekinge, Kongs-Lijden. Efter 5-7 timmar, beroende på din fart och raster, så når du Järnavik nere vid havet mellan de branta bergknallarna.

Du bor bra antingen på Järnaviks camping, Svalemåla Stugby, 3 Små hus eller Pensionat Järnavik.

Dag 2 | Järnavik - Tjärö

Kajak ca 13 km | Skärgårdstrafik 5 km/20min

Paddla en fin tur i Blekinge Arkipelag - välj mellan Lilla Järnaviksrundan eller börja med den och lägg till Tjärörundan. Lämna tillbaka kajaken och kliv på Tjäröbåten som går från Järnaviks hamn, tidtabell hittar du här. På Tjärö finns ett flertal platser där du kan grilla - eller så äter du middag på restaurangen i gästhamnen. Du bor bra antingen på Tjärö camping eller vandrarhem.

Dag 3 | Tjärö runt & Tjärö - Ronneby Hamn - Ekenäs/Karön

Vandring ca 4km | Skärgårdstrafik

Börja dagen med en vandringsrunda runt Tjärö som erbjuder många fina ställen att fika. Därefter tar du skärgårdstrafiken in till Ronneby hamn där du antingen går eller byter och åker den mindre båten Astrid bort till Ekenäs och Karön. Övernatta på Karöns stugby.

Observera att dag 3 måste infalla på en dag när skärgårdstrafiken går från Tjärö till Ronneby. Kontrollera tidtabell på Skärgårdstrafik - Blekingetrafiken

Dag 4 | Ekenäs - Ronneby | Skärgårdstrafik, Ronneby Brunnspark - Ronneby Resecentrum

Vandring 4,5 km | Skärgårdstrafik 10 min

Lämna havet med sikte på Södra Brunnsskogens naturreservat och Brunnsparken. Du kliver på vandringsleden som ansluter och går sedan halva vandringsrundan i Brunnskogen det håll du tycker ser mest lockande ut på kartan.

Är du trött åker du med Astrid genom ån och kliver av [på bryggan vid]( Ronneby Brunnspark och kanske avslutar med en glass i Ronnebys vackra Brunnspark. Därifrån kan du ta skärgårdstrafik den sista biten tillbaka till bryggan Ronneby centrum/ intill Ronneby resecentrum eller gå längs ån och de gamla villorna.

Vill du hellre boka en färdigpaketerad upplevelse av ARK56? Läs mer här!

Contact

Adres

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

E-mailadres

Team ARK56

team@ark56.se

ARK56

ARK56

Open dit in de app