Smaklig cykeltur bland sköna Lingonställen

Kuvat

Hitta ditt Lingonställe från cykelsadeln! Lingonställen innehåller allt från matkultur, unika butiker, hemlagat, konst, hantverk, till småskaligt & närproducerat. Otroligt mycket härligt att uppleva! Och med en stor berättar- och sagoskatt. Under året anordnas det specifika Lingonrundor med extra mycket upplevelse på besöksmålen och där de flesta av Lingonställen är öppna.

Ta chansen att komma ut och få njuta av en smak- och kulturupplevelse. Ta dig fram med cykel och njut av landskapet samtidigt som du utforskar de charmiga Lingonställen som finns utspridda längs cykelturen. Upplev allt från gammalt till nytt och bondgård till trädgård när du rör dig bland Lingonställen. Här möter du trevliga bekantskaper och en färgstark del av kluriga smålänningar som gärna delar med sig av lokala seder inom mat, minnen och nya idéer. Hantverk, hemslöjd, konst av lokala konstnärer. Det är lätt att förundras över mångfalden och sortimentet i butikerna som tagits fram i samklang med naturen.

Lingonställen i Västra Småland har en egen broschyr med kontaktuppgifter till alla Lingonställen och detta cykeltursförslag är ett komplement till den. Många Lingonställen har öppet året om, en del på hobbynivå men kan öppna upp för ett besök om du hör av dig. Kolla gärna vad som gäller det Lingonställe du planerar att besöka.

Längs turerna cyklar du i vacker natur och kan göra fynd i alla storlekar och former. Du kommer på vägen få chansen att stanna upp för fika, natur och aktiviteter. Du cyklar på bilfria cykelvägar, lantliga vägar som ibland går på grus och ibland in i tätorter. En lång dag av härliga upplevelse kan vara utmattande, därför är det tur att det finns mysiga Lingonställen att övernatta på längs den härliga rundan.

Lingonställen i Västra Småland är ett nätverk med över 100 unika verksamheter att besöka i Västra Småland. De har en enorm variation av lingonställen.

Här finns något för hela familjen! Otroligt mycket härligt att uppleva.

Ota yhteyttä

Sähköpostiosoite

+46 372 78 92 20

turistbyran@ljungby.se

Naturkartan

Naturkartan

Avaa tämä sovelluksessa