Blekingeleden

Kuvat

Blekingeleden är en 26 mil lång vandringsled från Sölvesborg i väster till Bröms i nordost. Du vandrar på ett varierat underlag längs stigar och grusvägar genom ett mosaiklandskap av skog, betesmarker, sjöar och små åkrar. Det finns tillgång till vatten och toaletter på de flesta etapper längs leden. Blekingeleden markeras med orange färg på stolpar och skyltar.

Några av etapperna ansluter till något av naven inom ARK56 – vilket är perfekt om du vill vila fötterna och kanske byta till cykel, kajak eller skärgårdstrafik ett tag.

I appen, via kartan online och länkarna på den här sidan hittar du information om Blekingeledens alla etapper, var det finns dricksvatten, vindskydd, grillplatser, särskilt vackra områden och platser och mycket annat. Välj den eller de etapper som lockar mest!

##Allemansrätten

Allemansrätter ger dig som besökare möjlighet att vistas fritt i den svenska naturen. Du kan plocka svamp, bär och blommor för eget bruk och bada överallt utom på privat tomtmark. Tänk på att du inte får förstöra eller störa, vare sig människor, djur eller natur. Det är alltså inte tillåtet att skräpa ner, hugga ved eller elda, annat än i avsedda eldstäder. Man får tälta fritt under något enstaka dygn på platser där det inte stör djur, natur eller människor. På grund av slitage och av hänsyn till markägare rekommenderas inte cykling eller ridning längs Blekingeleden.

[www.allemansratten.se](http://www.allemansratten.se /)

##Skåneleden

I väster ansluter Blekingeleden till Skåneleden är en drygt 130 mil lång vandringsled som sträcker sig över hela Skåne. Toaletter och rinnande vatten finns utmed leden och du kan enkelt gå på eller av leden via Skånetrafikens hållplatser. Övernatta på enklare lägerplatser med vindskydd eller på närliggande vandrarhem eller hotell. Skåneleden är markerad med orange färg.

www.skaneleden.se

Ota yhteyttä

Osoite

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

Sähköpostiosoite

Team ARK56

team@ark56.se

ARK56

ARK56

Avaa tämä sovelluksessa