Plogga ihop - gör Växjö renare

To wydarzenie jest z przeszłości

Ostatni raz zaplanowano go na dzień 26 marzec 2022 o godzinie 12:00.

Zdjęcia

  • Vattentorget en vårmorgon
    Vattentorget en vårmorgon
  • Plogga tillsammans
    Plogga tillsammans

Plogga - är när man joggar/promenerar och samtidigt plockar skräp. Gör Växjö renare genom att plogga tillsammans med Växjö Löparklubb under Earth week. Bra för både hälsa och miljö. Ett sätt att träna och göra skillnad i frisk vårluft!

Samling vid Vattentorget. Arrangör är Växjö Löparklubb.

Nedskräpning är ett stort problem i naturen. Det ser tråkigt och fult ut och skräpet kan dessutom skada små och stora djur, i vissa fall hindra växtlighet, förorena våra vattendrag osv. Närmare 60 procent av alla svenskar upplever någon grad av nedskräpning vid vistelser i naturen. Kom ihåg att det som göms i snö kommer fram i tö under våren. Plast och metaller bryts ned mycket långsamt eller inte alls, vilket skapar miljöproblem också på lång sikt. Inte minst i våra vattendrag och hav.

Du får…

  • Ta med dig skräpet hem! Se till att ha med dig en påse att lägga ditt eller andras skräp i. Plogga och Håll Sverige Rent är aktiva medspelare som vill motverka nedskräpning och skapa en beteendeförändring i hela Sverige.
  • Enbart elda upp mindre mängder pappersskräp i eldstaden om det görs på ett säkert sätt.

Du får inte…

  • Givetvis inte skräpa ned i naturen.
  • Lämna skräp eller soppåsar vid ett fullt sopkärl. Lämnas skräpet utanför papperskorgen finns det stor risk att det sprids med vinden eller av djur.

Kontakt

Adres

Telefon 0470-410 00

Adres e-mail

Kontaktcenter

info@vaxjo.se

Växjö Naturkarta

Växjö Naturkarta

Otwórz to w aplikacji