Nappar det?

Zdjęcia

NATURUPPLEVELSER Oskarshamns kommun är omgärdat av spännande fiskevatten. Längs Östersjökusten fiskas med fördel gädda, öring och abborre under stora delar av året. Det småländska skogslandskapet bjuder på en mängd sjöar med allt från put and take vatten med regnbåge till idylliska skogssjöar med en fantastisk artrikedom med gädda, abborre, lax, gös med flera.

Här finns även en del av Emån som är världsberömd för sin storvuxna öring som flera gånger visat på internationella rekordvikter. Här följer några tips på de bästa fiskevattnen för justditt ändamål, för en härlig, naturrik upplevelse oavsett om du fiskar längs med kusten eller vid en sjö.

Östersjön

Upplev fiske längs med kuststräckan i Oskarshamn. Vi har en vacker skärgård med många fina möjligheter till fiske. I Östersjön gäller lagen fritt handredskapsfiske. Denna lag tillåter fritt fiske i enskilt vatten med handredskap. Fiskarter som trivs bra i Östersjön är gädda, abborre, torsk, strömming, lax, öring, sik och olika typer av vitfisk.

Emån

Välkommen att fiska i Smålands största å. Hit åker fiskare från hela världen för att få upp lax, öring, färna, gädda, abborre och sik. Eftersom ån är lång kan du även fiska i ån hos våra godagrannkommuner i Högsby och Mönsterås. För att få fiska i Emån behöver du fiskekort.

Virån med sjöar

Virån är en å med tillhörande insjöar norr om Oskarshamn där man hittar öring, abborre och gädda. För att fiska här krävs fiskekort.

Hummeln

Prova fiskelyckan i Kristdala vid meteoritsjön Hummeln. Det här är en insjö med mycket hög vattenkvalitet. Fiskar som trivs här är gädda, abborre, lake samt olika typer av vitfisk. För att fiska i sjön krävs fiskekort.

Marströmmen

I de absolut nordligaste delarna av Oskarshamn finns Marströmmen som är en rinnande å med tillhörande insjöar. Här trivs havsöring, gädda, abborre och lake. För att fiska här krävs fiskekort.

Stenbrottet flugfiske

Fiska i stenbrott. Du hittar exklusivt Catch & Release flugfiske i två stenbrott utanför Misterhult. Här fiskar du efter öring och regnbåge. På plats finns tillgång till guide och båt. För att fiska här krävs bokning på hemsidan.

Boka här

Hällesjöarna

Vill du dra upp en fin Regnbåge? Då är rekommendationen att besöka Hällesjöarna. Här möts du av insjöfiske med put and take vatten. Med put and take menas inplantering av ädelfisk i sportfiskesyfte i vatten där dessa arter normalt inte kan reproducera sig.

Vid Stora Hällesjön finns båtar att disponera avgiftsfritt genom Fliseryds Sportfiskeklubb. Vid Lilla Hällesjön gäller endast flugfiske från land. Fiskekort krävs för fiske vid båda sjöarna.

Fiskekort

För att få fiska i de flesta sjöar krävs fiskekort. Dessa kan du enkelt köpa online på: fiskekort.se och ifiske.se.

Kategorie

  • Wędkarstwo Wędkarstwo

Kontakt

Adres

0491-770 72 (maj-september)

Adres e-mail

Oskarshamns turistinformation

info@oskarshamn.com

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji