Zdjęcia

  • Paddla längs Lagaleden eller Helge år.
    Paddla längs Lagaleden eller Helge år.
    Zdjęcie: Foto: Alexander Hall
  • Paddla i Lagaån
    Paddla i Lagaån
    Zdjęcie: Foto: Alexander Hall
  • Paddla i Lagaån
    Paddla i Lagaån
    Zdjęcie: Foto: Alexander Hall
  • Paddla i sjön Bolmen
    Paddla i sjön Bolmen
    Zdjęcie: Foto: Anna Gummesson

Paddla lugnt!

Upplev naturen genom att glida fram med kanoten på vattnet. Turerna lämpar sig både för en till flera dagars kanotäventyr och det finns många lägerplatser som ger dig möjlighet till avkoppling och vila. Här kan du tälta och tillaga kvällens måltid över eld.

Lagaleden

Lagaleden sträcker sig 150 km från sjön Bolmen genom Bolmån och ån Lagan hela vägen ut till Kattegatt. Paddla över stora sjöar med många öar som erbjuder härliga strandhugg, längs smala åar och förbi mäktiga kraftverk. Du kan välja att starta och stanna var du vill och göra dagsturer, eller göra ett riktigt äventyr och paddla hela sträckan ut till havet.

Helge å

Helge å är en vattenväg för paddling genom både sjö och å. Den sträcker sig 109 kilometer genom Ljungby och Älmhults kommuner. Du paddlar längs små byar, breda åar och stora sjöar fulla av fågelliv. En lämplig startplats är Ryssbysjöns norra strand. Det går att paddla både medströms och motströms, det vanligaste målet är Gustavsfors eftersom ån därefter blir stenig och ström.

Stanna på kanotrastplatserna

Det finns kanotrastplatser utmed leden som oftast tillhandahåller utedass, ved och sopkärl för kanotister som vill övernatta under sin paddling. Vi hänvisar endast till dessa som lämpliga för övernatt­ning och det hela fungerar med hjälp av kanotcheckar. För Lagaleden kan du köpa dessa på Ifiske och för Helge i Älmhults turistinformation samt hos kanotuthyrarna.

Priser

Helge å

En kanotcheck kostar 100 kr och gäller för en kanot en natt (alltså två vuxna). Såganäs naturcamping har mer service än andra rastplatser och kostar 200 kr/kanot och natt.

Lagaleden

Ska du övernatta på en av lägerplatserna betalar du en avgift via iFiske.se Priset för en övernattning är 40:-/person över 12 år.

Kategorie

  • Wiosłowanie Wiosłowanie
  • Punkt kajakowy Punkt kajakowy
  • Kajakuthyrning Kajakuthyrning

Kontakt

Adres e-mail

+46 372 78 92 20

turistbyran@ljungby.se

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji