Tillgänglighetsanpassat utegym

Zdjęcia

Tillgänglighetsanpassat utegym i Hyltebruk
Med målet att i ett mångkulturellt samhälle skapa en mötesplats för alla, har Hylte Hembygdsförening valt att investera i ett tillgänglighetsanpassat utegym och en scen i Lindekullens Hembygdspark. Syftet är att väcka ett bredare intresse för hembygdsparken hos såväl unga som hos fler samhällsgrupper. Genom ett utegym vill föreningen även främja fysisk aktivitet.
Toalett finns.

Ett perfekt komplement
Vid varje redskap finns en skylt med anvisning och QR-kod hur man använder redskapet. Utegymmet på Lindekullen är ett perfekt komplement till de vandrings-/löpslingor som utgår därifrån och den stora gräsyta som finns tillgänglig för olika aktiviteter. Gymmet är flitigt besökt av skolklasser och föreningar. Det är alltid öppet, gratis och upplyst under kvällstid.

Det finns många fördelar med ett utegym
Forskning visar att träning utomhus i alla väder ger stora hälsoför[1]delar. Att andas in friskluft och känna skogens dofter ger en extra hälsoboost. Det är avstressande, lungt och tyst förutom fågelkvitter. Att ligga i bänkpressen och se en blå himmel mellan trädkronorna ger en ny dimension och upplevelse.

Adress: Utegymmet finns i Hembygdsparken Lindekullen på Lindekullsvägen i centrala Hyltebruk

Kategorie

  • Promenad Promenad
  • Siłownia na świeżym powietrzu Siłownia na świeżym powietrzu
  • Blisko toalet Blisko toalet
  • Reflektionsplats Reflektionsplats
  • Smultronställe Smultronställe

Kontakt

Adres

Telefon: 0345-182 14 Kontaktcenter: 0345-180 00

Adres e-mail

Lena Hagman Bogren

lena.hagman-bogren@hylte.se

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji