Upplandsleden, slinga 8:1, Pansaruddenslingan

Start/Slut: Pansaruddens södra parkering

Underlag: ojämn skogsstig

Service: parkering, bänk

Vatten: nej

Naturtyp: barrskog

Slingan startar vid Pansaruddens södra parkering. Härifrån följer du stigen ut mot Pansarudden. Antingen väljer du att börja med den lättvandrade skogsvägen, eller så svänger du vänster efter parkeringen och får den lättare vandringen på slutet. Du går genom gammal fin skog med många och stora mossklädda stenblock där träd som har fallit får ligga kvar på marken. Här finns inga höga höjder, men terrängen går ganska mycket upp och ner. Längst ut på det som är själva Pansarudden får du en kort närkontakt med sjön Vällen.

Vanliga frågor/FAQ

Att göra:
 • Vandring
Faciliteter:
 • Rundslinga
Längd: 4.5 km
Parkering:

Södra parkeringen i Pansaruddens naturreservat.

Kontakta oss

Upplandsstiftelsen

 • 2. Pansaruddenslingan 4,5 km

  27 mar

  För vem: Passar dig som vill se artrik, vild natur och inte har något emot att vandra över stock och sten. Längd: 4,5 km Start/Slut: Pansaruddens södra parkering Service: parkering Vatten: nej Underlag: ojämn skogsstig Naturtyp: barrskog Det är mossigt. Det är stenigt. Det är ojämnt. Men helt underbart i gammelskogen! Genom Pansaruddens naturreservat kan du följa en 4,5 km lång slinga. Den här slingan är för dig som vill ha en vandringsutmaning, i alla fall delar av din va...

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Joakim Jönsson

  Fin slinga värd en omväg. Den längre södra delen av stigen är under några hundra meter betydligt mer svårframkomlig pga blockterräng. Åtminstone i snöblandat regn.

  3 månader
 • Mir Grebäck von Melen

  superfin, men jag skulle vilja veta mer om Kolbotten och andra sevärdheter längs med leden

  ungefär ett år
 • Christina Wiström

  väldigt platt väg en bit sedan mycket kuperat o stenigt . Värd att gå

  mer än ett år