Boende

STF Pensionat Söderåsen B&B

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Pensionat Söderåsen ligger på Allarpshöjden vid Skäralid. Läget är avskilt, men inom gångavstånd från Skäralid och nationalparkens alla vandringsleder. Här hittar ni den perfekta utgångspunkten och trygga basen för äventyr och upplevelser. Söderåsens Nationalpark är en av Sveriges vackraste och bjuder på en otroligt varierad och fantastisk natur. Att bara vistas här är underbart och att vandra är populärt. Området erbjuder även en mängd andra upplevelser och aktiviteter, oavsett om du söker utmaning, avkoppling eller utveckling. Här kan du vandra, cykla, rida, springa, paddla och mycket annat - allt med naturen som bas. Många andra skånska utflyktsmål ligger också inom nära avstånd, så här har du aldrig tråkigt. Att efter en aktiv dag njuta av lugnet, den vidsträckta utsikten och kvällssolen från vår stora tomt är svårslaget härligt.

Välj om du vill övernatta i något av våra sju B&B-rum där frukost ingår, eller om du hellre föredrar att bo i våra två lägenheter där det är självhushåll (med möjlighet att lägga till B&B-service). På pensionatet finns även en fin festlokal samt konferensmöjligheter och självklart går det bra att hyra hela huset om du vill samla familjen, vännerna eller kollegorna. Hos oss kan ni umgås ostört och få tid för varandra.

Vi som driver Pensionat Söderåsen och bor här heter Frida och Stefan Svedrin. Vi älskar friluftsliv och utomhusaktiviteter och tillsammans med våra tre barn Märta, August och Greta ger vi oss gärna ut på utflykter och äventyr i naturen. Middagen lagar vi gärna utomhus och vi samlas gärna kring elden när mörkret sänker sig. Till familjen hör också vår hund, den irländska settern Sune, och vår mysiga katt ”Jönsson”. På gården finns även våra två dvärggetter som heter Kerstin och Majken och ett gäng härliga höns.

Vi ser fram emot att få välkomna er till Pensionat Söderåsen, och tipsar er gärna om mysiga platser att besöka och roliga upplevelser som väntar under er vistelse här vid Söderåsen.

Stefan & Frida Svedrin

Adress

    Allarp 842

    264 53 Ljungbyhed

    Sverige

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Hitta hit

Pensionat Söderåsen ligger på Allarpshöjden ovanför Skäralid, Söderåsens nationalparks hjärta, cirka 45 kilometer från Helsingborg och Lund i Skåne.

Till Söderåsens nationalpark är det skyltat från många av de större vägarna. Skäralid ligger cirka tre kilometer söder om Ljungbyhed, i Klippans kommun. För att komma till Pensionat Söderåsen kör du på väg 108/väg 13 mot Söderåsens Nationalpark. Vid Skäralid (Nationalparkens entré, restaurang och Naturum) svänger du av från väg 108/väg 13. Kommer du söderifrån svänger du höger och kommer du norrifrån åt vänster.

Det är skyltat ”Pensionat Söderåsen 1” på vita skyltar. Följ skyltningen upp för backen och slutligen in på en grusväg. Vid slutet av denna väg når du Pensionat Söderåsen till höger.

Det går smidigt att ta sig hit med kollektivtrafik från såväl Köpenhamn/Malmö/Lund som Helsingborg/Hässleholm. Skånetrafikens buss 518 som går mellan Klippan och Stehag stannar vid Söderåsens nationalpark i Skäralid, och därifrån är det max tio minuters promenad till Pensionat Söderåsen.

För reseplanering se https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/ (Närmaste hållplatsen heter "Skäralid Nationalparken”)

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare eller till ansvarig förvaltare.

Recensioner