Cykling

Glassiga Surfrundan

Cykling

  • Län: Öland
  • 6695.85 km från dig
0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 8.1 km

Åtgärder

Beskrivning

Den här turen startar vid Haga Parks strand på Södra Öland ca 1 mil söder om Färjestaden. Det här är ett av Sveriges surfmeckor och erbjuder fantastiskt vacker cykling längs havet, inte minst på kvällen med vacker solnedgång över Kalmarsund.

Innan ni cyklar iväg kan ni ta en liten promenad norrut till Beijershamn, ett fantastiskt fågelområde med otroligt vackra vyer.

Men, nu hoppar vi på cykeln. Vi cyklar precis längs med stranden och här finns självklart stora möjligheter att bada, nästan när som helst under den här rundan. Här passeras dessutom både Eco by Strandnära, ett härligt ställe som serverar både gott fika, käk, finfin glass och som erbjuder övernattning. Alldeles vid sundet ligger Stora Frö-gården som på senare år blivit kända för sina pizzor som är gjorda på napolitanskt vis. Hela strandremsan här erbjuder fantastisk natur, illblått vatten, branter och magisk tallskog.

Håll tungan rätt i munnen, bitvis är det brant vid sidan av stigen.

Den här turen erbjuder otaliga möjligheter till fikastopp, bad och massor av härlig natur. Det går dessutom att gena om benen blir trötta.

Här är det viktigt att tänka på att det kan vara mycket folk som flanerar. Ta det lugnt och visa hänsyn. Men framför allt; njut av utsikten.

Se en del av rundan på filmen nedan:

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Cykling Cykling
  • Löpning Löpning
  • Promenad Promenad

Fakta

Distans: 8 km

Höjdskillnad: 32 m (1/5 i svårighetsgrad)

Underlag: 60% stig, 30% grusväg, 10% Asfalt. 100% roligt för hela familjen! Vi rekommenderar en cykel anpassad för grusväg med bredare däck för störst njutning.

Karta: https://ridewithgps.com/routes/36183290

Busshållplatser: Haga Park (1 km), Stora Frö (1 km), Lilla Frö (1 km) https://kalmarlanstrafik.se/

Nedladdningar

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen