Maskiner i Asköviken under hösten

Zdjęcia

  • Smal, grusad stig längsmed ett staket i grått trä.
    Zdjęcie: Ylva Granath

Under hösten kommer Länsstyrelsen att bredda och grusa stigar i naturreservatet Asköviken-Tidö. Syftet är att göra det lättare att ta sig fram i delar av reservatet med till exempel rullstol eller barnvagn.

Arbetet smygstartade redan under sommaren. Då röjdes buskar och träd bort för att kunna bredda den 1,7 kilometer långa stig som leder förbi fågeltornet vid Tornudden. Nu drar ett mer omfattande arbete igång. Bland annat ska en del av stigens sträckning dras om för att komma runt en brant backe. Även andra mindre höjdskillnader ska jämnas ut. Dessutom ska nya bänkar placeras ut längs stigen.

-Som det har varit fram till nu så har stigen varit smal och stening. Målet är att så många som möjligt ska kunna ta sig fram till fågeltornet, om än med lite assistans, säger Mats Harrysson, reservatsförvaltare på Länsstyrelsen.

När stigen är klar kommer fågeltornet vid Tornudden att få en rullstolsramp upp till tornets nedre plan. Det planet ska också byggas ut och bli 1,5 meter bredare. Även övriga anordningar som finns idag ska ses över och planen är att det ska tillkomma flera. Bland annat planerar Länsstyrelsen att bygga en rastplats med eldstad och tillsammans med Naturskolan anlägga stationer där barn på ett spännande sätt kan lära sig mer om naturen.

Det kommer att bli lite stökigt med maskiner och material under hösten men även under arbetets gång kommer du att kunna besöka fågeltornet. Vissa delar av stigen kan stängas av och dras om tillfälligt så håll utkik efter information på plats.

Kategorie

  • Rezerwat przyrody Rezerwat przyrody

Kontakt

Adres

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

Adres e-mail

Ulrika Mogren

[email protected]