Wędrówki piesze

Fjärdbotten - Gavik, Höga Kusten-leden etapp 3

Wędrówki piesze

0 z 5 gwiazdek — (zobacz recenzje)

Szczegóły dotyczące szlaku

  • Długość 12.8 km
  • Trudność Czerwony - wymagający

Akcje

Opis

Här kan du njuta av härligt havsbad, fiske och 50 år gamla gästböcker.

Den tredje etappen inleds efter en kort vandring norrut från Fjärdbotten med en avstickare till Hörsångs Havsbad och Camping, som i folkmun uttalas ”Hå-shang”. Havsbadet ligger längst in i Grönviksfjärden och är du sugen på att ta ett dopp ska du inte missa denna badvänliga pärla med långgrund sandstrand. Här finns även en gästhamn.

För den fiskeintresserade rekommenderas en tur till Skiringen 2,5 kilometer från leden. Fiskekort säljs av Skiringens väg- och fiskevårdsförening.

Längre norrut på etappen finns Lidenipan som med sin enastående utsikt är ett populärt utflyktsmål. Toppstugan ägs och sköts av byföreningarna i Östanö, Ramsta, med flera byar och står öppen för vandrare och kan nyttjas för övernattning. Britsar saknas men 5–6 personer kan rymmas på golvet. Stugan består av ett enda rum med bord, stolar, öppen spis och viss köksutrustning. Dricksvatten saknas men torrdass finns. Stugan är uppförd 1952. Missa inte att läsa i de mer än 50 år gamla gästböckerna som finns samlade här.

Observera att stugan på Lidenipan är den sista möjligheten till övernattning under tak på etappen. Nästa nattlogi finns på Lappudden, cirka 15 kilometer bort. Etappmålet i Gavik har inte någon service att erbjuda vandrare, dock är detta en idyllisk by dit inte många turister hittar. En mindre parkering finns iordningställd vid den allmänna vägens slut i Norr-Gavik men inga övriga anläggningar eller service finns på denna plats.

Działania i udogodnienia

  • Wędrówki piesze Wędrówki piesze

Parking

Parkeringsmöjligheter för 3–4 bilar finns vid landsvägen cirka 900 meter från etappstarten.

Komunikacja

Ingen bussanslutning finns.

Wskazówki dojazdu

Etappstarten är i vid fäbodvallen i Fjärdbotten. Observera att man inte kan ta sig ända fram till fäbodvallen med bil. Fjärdbotten går att nå med båt, här finns en gästbrygga med 15 platser. Startpunkt: 62.815868, 18.156154.

Pytania i Odpowiedzi

Zadaj pytanie innym użytkownikom Naturkartan.

Opinie

Naturkartan

Naturkartan

Otwórz to w aplikacji