Upplev Earth Week

Fotos

 • En tyst plats
  Borgmästarudden
 • Reservatsparkering
  Naturreservatet Braås Park
 • Rinnande vattenmiljö
  Hanefors nära Ingelstad
 • Kullamosseslingan i NR Lunden
  Kullamosseslingan i NR Lunden
 • Aktivitetsrundan puls & styrka
  Lammhults elljusspår
 • Badbara Bergsnäsviken
  Badbara Bergsnäsviken
 • Upplev jätteträd
  Upplev jätteträd

Välkommen att ta del av Earth Week med fina naturupplevelser i Växjö kommun! Earth Week är Växjös vecka för framtiden där vi sätter fokus på de ständigt aktuella frågorna om hållbarhet. Earth Week pågår hela veckan 21-26 mars, där frågorna som lyfts fram är aktuella året runt. I evenemangskalendern på Upplev Växjö presenteras 37 unika evenemang. En hållbar mix av naturguidningar, kreativt återbruk, hållbara transporter, poesigympa, prova kallbad, föreläsningar, trädslinga i Linnéparken, upplev jätteträd och plogga tillsammans för ett renare Växjö. Ta del av hela programmet på länken nedan.

Närheten till sjöar och skogar är något vi är glada för i Växjö kommun. Men att sjöarna är badbara och att skogarna är värda ett besök är ingen självklarhet. Besök några spännande platser i Växjö tätort och i orterna som vi återbrukar från 2021, och bli guidad med information om platsens värden både för oss människor och för andra funktioner i naturen. Besöket kan ske både digitalt eller fysiskt, välj det som passar dig bäst. Förhoppningsvis upptäcker du en ny favoritplats och samtidigt får du lära dig mer om ekosystemens betydelse för oss alla!

Om du besöker platser fysiskt: Ta med sköna promenadskor, fikakorg och smartphone för att läsa av en QR-kod och lyssna på en ljudfil om besöksmålet. Dela gärna vad du gör och upplever under veckan, använd #earthweekvaxjo och #upplevväxjö

Självklart avslutar vi veckan genom att symboliskt släcka våra lampor under Earth Hour, lördagen den 26 mars mellan klockan 20.30-21.30.

Contact

Adres

Telefon 0470-410 00

E-mailadres

Kontaktcenter

[email protected]