Huddinge är årets friluftskommun!

Fotos

Huddinge utsågs till 2017 års bästa friluftskommun tillsammans med Örebro kommun den 5 april på Tankesmedjan för friluftsliv i Sundsvall. Jättekul tycker vi! Bakom utnämningen står Naturvårdsverket, Svenskt friluftsliv och Sveriges kultur- och fritidschefers förening som uppmärksammat att vi gjort naturen mer tillgänglig för de med funktionsnedsättningar och för att våra åldersanpassade naturguidningar för barn och ungdomar. Vi har flera vackra leder för dig som går med barnvagn eller tar dig fram med rullstol. Vi arbetar också för att det ska finnas grönområden nära bostäder och skolor.

Till grund för priset ligger en årlig enkät, som i år besvarades av 237 av Sveriges 290 kommuner. Frågorna rör planering för friluftsliv, information och samarbete samt aktiviteter. I årets enkät gavs kommunerna särskilt utrymme att berätta om hur de underlättar för barn och unga att vara ute i naturen.

– Jätteroligt att vi når ett så bra resultat. Huddinge har under flera år arbetat hårt med att förbättra tillgängligheten till naturen. Vi har avsatt stora naturområden som naturreservat och gjort många satsningar för just barn och unga, inte minst med guidningar. Priset är ett kvitto på att arbetet har prioriterats, säger Anna Avilov, naturvårdschef, Huddinge kommun.

– Det här visar att vi satsar på rätt saker. Huddinge är med våra 13 naturreservat och milslånga vandringsleder naturkommunen som är granne med storstan. Det är många års arbete med både naturskydd och föreningsliv som ger resultat, säger Christian Ottosson (C), ordförande i Natur- och byggnadsnämnden.

Vill du pröva någon av våra tillgänglighetsanpassade leder? Ta dig till Gladövik och slingan utmed sjön Orlången – mer info här på Naturkartan. Utmed sträckan hittar du många parkbänkar och flera grillplatser. Trevlig tur!

Contact

Adres

Har du frågor om vår natur och våra naturvårdsområden maila till kommunens servicecenter

E-mailadres

Huddinge kommun Servicecenter

[email protected]