Vi vandrade Fårö runt 2005. Vi gick utmed vattnet nästan överallt, lite knöligt här och var, som strax väster om Hammars, men det var ju utmaningen. Hade ingen packning utom vatten, toapapper och pengar. En del av grejen, vi vandrade inte utan tog en lång promenad och såg till att få mat levererad på vägen.

Dag 1.
Vi började på Skär, lunch i Sudersand, fika vid kyrkan och övernattning i ett lammgift vid Engelska kyrkogården. Den etappen blev onödigt lång 3,5 mil och jag, otränad, däckade ihop och orkade inte äta ditkörd festmåltid. Fint morgonbad på hällarna.

Dag 2:
Lätt som en plätt, 2,5 mil till Lauters, med övernattning i en av puttestugorna och ljug om vad lätt allt gick, inför vänner över en middag.

Dag 3:
3 mil. Raukpromenad och upptäckt av Tällevikens kvaliteter. Vattnet tog slut på vägen, vi kände inte till källan precis sydost om Helgumannen.
Störst intryck var hur olika upplevelsen av Fårö var, trång och bullrigt bland turisterna på Sudersand, och plötsligt alldeles folktomt och tyst på många andra nyupptäckta ställen. Och vissa partier återvänder vi till, som mellan kyrkan och Ryssudden. Lycka till!

Vandringsguide från Facebook-gruppen Fårö Friends