Lättade restriktioner i den smittade zonen angående afrikansk svinpest.

Weiterlesen

Nu kan du besöka Landsberget, Trummelsbergsskogen och Kråkebo

Fotos

  • Utsikt från berg ut över sjö.
    Foto: Länsstyrelsen

Under vintern har länet fått tre nya naturreservat. Det är Landsberget och Trummelsbergsskogen i Fagersta kommun och Kråkebo som ligger i Norbergs kommun. Alla tre finns också med på den uppdaterade krysslistan som du kan ladda ner från vår webbplats.

Nu när påsken närmar sig och du kanske har en längre helgledighet framför dig tycker vi att det är dags att börja kryssa naturreservat igen. På listan finns länets alla naturreservat med. I två av reservaten, Hengrundet och Notholmen, råder det besöksförbud. Dessa har vi redan markerat som kryssade. Krysslistan laddar du ner och skriver ut eller hämtar på Länsstyrelsen i Västerås.

De nya naturreservaten

De gamla vilda skogarna i de nybildade reservaten är inte bara viktiga livsmiljöer för hotade arter utan även intressanta besöksmål för människor. Både Landsberget och Trummelsbergsskogen korsas av Bruksleden och ingår i den del av leden som kallas Landsbergstriangeln, en cirka 16 kilometer lång vandringsslinga. I Landsberget kan också du se spår från istiden i form av klapperstensfält och grottor som bildats av stora flyttblock. Här finns även bergväggar där sportklättring får bedrivas. I Trummelsbergsskogen hittar du flera sjöar. Området är känt för att de grunda sjöarna fryser tidigt och lockar då till sig många långfärdsskridskoåkare.

Kråkebo intill Hörendesjön ligger en smula avsides och är inte helt lätt att ta sig fram till. Men gör du det belönas du med en fin utsikt över sjön. Du kan se spår av bäver och njuta av känslan av vildmark.

Under fliken Besöksmål på Länsstyrelsen i Västmanlands webbplats kan du läsa mer om alla länets naturreservat. Trummelsbergsskogen och Landsberget kommer du att hitta här i Naturkartan senare i år.

Kontakt

Adresse

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

E-Mail-Adresse

Ulrika Mogren

ulrika.mogren@lansstyrelsen.se

Västmanlands Naturkarta

Västmanlands Naturkarta

Öffnen Sie dies in der App